Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland

Thuishulp

Ondersteuning thuis

Je bent op zoek naar informatie om de zorg in de thuissituatie goed te regelen. Naast de hulp van professionals van bijv. de thuiszorg is het mogelijk dat vrijwilligers je ondersteunen in de thuissituatie.

Thuis sterven
liefde
leven
delen 
loslaten

Foto (AbDonkerFotografie) (38).jpg

ER ZIJN

Ben je ongeneeslijk ziek, dan kan een vrijwilliger je thuis bezoeken. Samen met de vrijwilliger kijk je hoe je de tijd wilt invullen. Of het nu gaat om een stuk wandelen, een spelletje doen of een gezellig gesprek, ze zijn er voor je. Het prettige van een vrijwilliger is dat je iemand spreekt buiten je eigen vertrouwde kring. Het levert soms verrassende gespreksonderwerpen op en het kan soms makkelijker zijn om je zorgen en angsten te delen met iemand die wat op afstand staat.


Neem contact met ons op

Voor mij was het belangrijk dat we die ondersteuning kregen die het mogelijk maakte dat hij in zijn eigen huis kon sterven.

Foto (AbDonkerFotografie) (75).jpg

Even niet zorgen

Voor jou als mantelzorger kan de inzet van een vrijwilliger jou wat rust en tijd geven voor jezelf. Even erop uit om bij te tanken. Op tijd rust nemen voor jezelf is belangrijk om het werk als mantelzorger vol te kunnen houden. De vrijwilliger neemt een stukje van jouw mantelzorgtaak over.

Schroom niet om ons te bellen. We kijken samen met je naar je wensen. Er zijn geen kosten verbonden aan het inzetten van een vrijwilliger van VPTZ Rivierenland.


Neem contact met ons op