Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland

Ik wil mijn talenten inzetten

Vrij en willig

Ik ben vrij en
willig genoeg
om mij dichtbij
te voelen
heel dichtbij te zijn

Ik ben vrij en
willig genoeg
om stil naar je
te luisteren
ook als je zwijgt

ik ben vrij en
willig genoeg
om naast jouw bed
te wachten
tot het einde toe

ik ben vrij en
willig genoeg
in alle eenvoud
te zorgen voor
wat zielenrust
uit liefde

- Boudewijn Betzema -
Troostdichter

Ben jij diegene die er voor iemand wil zijn tot het einde? Dan pas je in ons team van vrijwilligers!

Het motto van de vrijwilligers van VPTZ Rivierenland is ‘ER ZIJN tot het eind’. ER ZIJN klinkt eenvoudig. Dat is het ook, maar ook weer niet. Het is eenvoudig in de zin dat wat je doet niet ingewikkeld is. Je gaat op bezoek bij iemand om een praatje te maken, voorziet iemand van drinken, doet een spelletje of je zit naast iemands bed.

Aan de andere kant is het ook weer niet eenvoudig. Je maakt kennis met mensen in een verdrietige periode. Het is een tijd waarin veel op iemand afkomt. Gelukkig word je goed voorbereid op het werk. Je volgt een basiscursus. Zodra je aan het werk bent is er altijd de mogelijkheid om met de coördinator te overleggen. Meerdere keren per jaar is er een overleg waarin je de verhalen van je collega’s hoort en waar er tijd is om jouw inzet te bespreken. Naast het met elkaar meeleven en elkaar ondersteunen leer je ook heel veel van elkaar.

Je doet ertoe omdat je jezelf bent, en je doet ertoe tot het einde van je leven. We zullen er alles aan doen om je niet alleen te helpen vredig te sterven, maar ook om te leven tot je sterft.
– Cicely Saunders -
Foto (AbDonkerFotografie) (57).jpg

Groeien  

De VPTZ Rivierenland verzorgt zelf cursussen, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan landelijke cursussen. We vinden het belangrijk dat je kunt blijven groeien. Persoonlijk en in de vaardigheden die je nodig hebt wanneer je in het hospice werkt of bij de mensen thuis komt.

Bij de aanmelding hoef je nog niet aan te geven of je liever in het hospice of liever bij mensen thuis werkt. De basiscursus is bedoeld om je te helpen bij het maken van deze keuze. De cursus helpt je ook om te ontdekken of het werk is wat je er van verwacht en om te kijken of het bij je past. Pas na de basiscursus vragen we je of je van start wilt gaan en op welke plek je wilt werken.


Neem contact met ons op

Foto (AbDonkerFotografie) (28).jpg

Word jij onze nieuwe collega? 

De tijdsinvestering in het hospice is 2 dagdelen per week. Er is een ochtend- en een middagdienst. In de ochtend ben je van 8.30 uur tot 13.00 uur in het hospice. De middagdienst loopt van 14.45 uur tot 18.45 uur

Voor de thuisinzet vragen we je om een tijdsinvestering van ongeveer 2 tot 4 uur per week. Hoelang je bij iemand bent kan per keer verschillen.

Twijfel je nog of het iets voor je is? Geen probleem. Meld je gewoon aan. We gaan samen kijken of het bij je past. Weet je al dat het iets voor je is? Meld je aan, dan kan je zo snel mogelijk beginnen met de basiscursus.

Neem contact met ons op