Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland

Over ons

Wie zijn we?

VPTZ Rivierenland is een groep mensen die zich willen inzetten voor iedereen die ongeneeslijk ziek is of dementie heeft en voor hun mantelzorgers. Iedereen doet dit vanuit een persoonlijke drijfveer en zet daarvoor zijn of haar eigen talenten in. Wat we gemeen hebben met elkaar is dat we er van overtuigd zijn dat niemand eenzaam mag sterven.

Onze missie is 'ER ZIJN' 


Echte helden herken je niet aan een cape maar aan het feit dat ze ER ZIJN.
Foto (AbDonkerFotografie) (44).jpg

Team VPTZ Rivierenland

De bestuursleden zorgen er voor dat praktische zaken geregeld worden zoals het aanvragen van subsidies zodat de vrijwilligers goed geschoold kunnen worden en plezierig hun werk kunnen doen. Daarnaast zorgen ze dat het werk van de VPTZ op verschillende manieren gepromoot wordt. 

De spin in het web van de VPTZ zijn de coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat de zorgvragers en de vrijwilligers met elkaar in contact komen. Vrijwilliger worden gecoacht en begeleid bij hun inzetten. 

De echte helden van de VPTZ zijn de vrijwilligers. Zij gaan er op uit om er voor de ander te zijn. Wekelijks investeren geven zij iets van hun tijd, liefde, betrokkenheid, aandacht enz. aan de ander.

Neem contact met ons op

In dit werk heb je voelsprieten nodig. Luisteren, rust brengen, vertrouwen winnen, ER ZIJN.