Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland

Hospice

Hospice

Je bent op zoek gegaan naar informatie over het hospice, misschien wel tegen wil en dank. De meeste mensen willen thuis sterven, in hun eigen vertrouwde omgeving. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Het hospice is anders dan thuis, maar het heeft wel een huiselijke sfeer. Voor iedereen in het hospice is er een ruime kamer. De kamer mag je inrichten met persoonlijke spullen. Geliefden, familie en vrienden kunnen je de hele dag bezoeken.

"Leven toevoegen aan de dagen in plaats van dagen aan het leven'.
Foto (AbDonkerFotografie) (23).jpg

Persoonlijke aandacht

Jouw behoeften en wensen staan centraal. Persoonlijke aandacht en de beste zorg gericht op kwaliteit van leven vinden wij belangrijk. Het team van verpleegkundigen en artsen kijkt naar wat je nodig hebt als het gaat om medische zorg. Maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers zijn er voor je als luisterend oor. Dagelijks zijn er vrijwilligers van VPTZ Rivierenland werkzaam in het hospice. De vrijwilligers verzorgen de maaltijden, gaan met je wandelen en zijn er voor een gezellig praatje.

SZR hospice Tiel

Het einde van het leven verdient net zoveel schoonheid, zorg en respect als het begin.
 
Foto (AbDonkerFotografie) (6).jpg

Hoe regel ik een opname in het hospice

Je kunt zelf contact opnemen met het hospice, ook is het mogelijk dat je huisarts of de thuiszorg je aanmeldt bij het hospice.

Voor een opname in het hospice heb je een verklaring van je behandelend arts nodig waarin staat dat je palliatieve terminale zorg nodig hebt.

In een persoonlijk gesprek maken we kennis met je en vragen we je naar je wensen en behoeften. Er is de mogelijkheid om het hospice te bekijken.

We streven ernaar om je zo snel mogelijk op te nemen in ons hospice. Wanneer er een wachtlijst is, zoeken we samen met jou naar de beste oplossing.


SZR hospice Tiel