Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland

Ik ben mantelzorger

MantelZORG

Je hebt de pagina van VPTZ Rivierenland gevonden. Misschien heeft iemand je een tip gegeven om een keer te kijken op de site, of ben je al zoekend op internet hier terecht gekomen. Hulp vragen is lastig, maar je hebt de eerste stap gezet. De vrijwilligers van VPTZ Rivierenland kunnen op veel vlakken iets voor je betekenen.‘Op het laatst was de zorg te zwaar voor mij, toen heb ik ondersteuning gevraagd van de vrijwilligers van de VPTZ. Had ik weken eerder moeten doen.’
Foto (AbDonkerFotografie) (37).jpg

Tussen het volhouden, mag je best even uitrusten

‘Mantelzorger worden overkomt je’ wordt weleens gezegd. Waar je hulp eerst zo nu en dan nodig was, besteed je nu een groot deel van je tijd aan het verzorgen van een geliefde, een familielid of een bekende. In de loop van de tijd valt het je zwaarder, maar stoppen met het verzorgen is niet mogelijk. Wie moet de zorg dan op zich nemen? Zeker wanneer degene voor wie je zorgt in de laatste fase van het leven komt, wordt de zorg intensiever en zwaarder.

Voor praktische zaken als het huishouden, boodschappen doen of geneesmiddelen ophalen bij de apotheek lijkt steeds minder tijd te zijn. Laat staan om even tijd voor jezelf te hebben, om naar de kapper te gaan, of een kop koffie te doen bij een vriend(in). Overbelasting ligt op de loer. Juist om te voorkomen dat je overbelast raakt, nemen de vrijwilligers graag een klein deel van deze zorg van je over. Zij zijn er, zodat jij even de tijd hebt om bij te tanken.Neem contact met ons op

Wij zijn er voor je op het moment dat jij rust nodig hebt om zo even bij te tanken.
Foto (AbDonkerFotografie) (54).jpg

Praatpaal

Vrijwilligers kunnen ook van betekenis zijn voor degene voor wie je mantelzorger bent. Je ziet dat iemand worstelt met zijn of haar gevoelens. Wanneer je er naar vraagt gaat het altijd goed, of er wordt over je vraag heen gepraat. Hoe graag je zelf het gesprek zou willen aangaan over wensen of zorgen die er zijn, het lijkt niet te lukken. Goed om te weten dat het soms lastig is voor iemand om met de direct betrokkenen te praten over pijnlijke zaken. Praten met een buitenstaander kan soms makkelijker zijn. De vrijwilligers van de VPTZ zijn een praatpaal voor zowel jou als voor degene voor wie je zorgt.

Wat je reden ook is dat je hulp kunt gebruiken, neem contact met ons op. Wij kijken graag met je mee naar wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn GEEN kosten verbonden aan het inzetten van een vrijwilliger van VPTZ Rivierenland.


Neem contact met ons op