Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Rivierenland

Ik ben ongeneeslijk ziek

Leven met zicht op de horizon

Je hebt zojuist de stap gemaakt om op zoek te gaan naar informatie over zorg als je niet meer kunt genezen. Een moedige stap.


Er komt een hoop op je af nadat je te horen hebt gekregen dat je niet meer zult genezen en dat de dood dichterbij komt. Het lijkt alsof je je leven opnieuw moet uitvinden. Je komt in een "overgangsgebied waar je de weg niet kent en je de taal niet spreekt" (Jannie Oskam). Hoe je situatie ook is of welke hulp je zoekt, we denken graag met je mee.

Wij zijn een luisterend oor wanneer jij je levensverhaal gaat afhechten.
Foto (AbDonkerFotografie) (10).jpg

Emoties van je familie en vrienden

Het nieuws dat je niet meer kunt genezen kan er voor zorgen dat je in een achtbaan van emoties terecht komt. Naast je eigen emoties heb je ook te maken met emoties van je familie en vrienden. Een open gesprek met hen over jouw zorgen en verdriet kan lastig zijn omdat je hen geen onnodig pijn wilt doen. Vrijuit praten over wat jou bezig houdt kan bij hen verdriet geven.

Neem contact met ons op


De vrijwilligers van de VPTZ zijn er ook voor je als je sociale kring niet zo groot is en je minder bezoek krijgt dan je zou willen.
Foto (AbDonkerFotografie) (24).jpg

Even niet praten over ziek zijn

Of je wilt juist even niet praten over ziek zijn. Het is begrijpelijk dat familie en vrienden willen weten hoe het met je gaat, maar soms wil je er even niet aan herinnerd worden. Gewoon praten over koetjes en kalfjes. Je ziekte even vergeten en gewoon gezellig praten over andere dingen die je belangrijk of leuk vindt. Met een vrijwilliger van de VPTZ kun je praten over dat wat je bezig houdt.

Er zijn geen kosten verbonden aan het inzetten van een vrijwilliger van VPTZ Rivierenland.

Neem contact met ons op